Parenclub moet tot groot verdriet van eigenaresse sluiten: ‘Er worden vieze spelletjes gespeeld’

De complete gids voor swingend Nederland

Parenclub moet tot groot verdriet van eigenaresse sluiten: ‘Er worden vieze spelletjes gespeeld’

Geschatte leestijd: < 1 minuut

Het einde van parenclub Amouret’te in Maarssen is nabij. Een van de laatste parenclubs rond Utrecht moet vertrekken vanaf de vertrouwde locatie aan de Gageldijk, omdat de verhuurder andere plannen heeft. Eigenaar Irene Huijding is boos en verdrietig en hoopt op een onverwacht mirakel, na bijna dertig jaar. Een opeenstapeling van tegenslagen zorgt er volgens Irene Huijding (67) voor dat haar Amouret’te hoogstwaarschijnlijk verdwijnt. Eerst was er corona, waardoor veel minder klanten welkom waren. Toen was er brand elders op het terrein die ook in de nasleep voor veel overlast zorgde. En daarna besloot de pandeigenaar dat hij geen parenclub meer wil huisvesten maar een kantoorvilla. Hierover volgde vorig jaar al een rechtszaak.

,,Vieze spelletjes worden er gespeeld”, zegt Irene. ,,Met mij gaat het heel slecht, want op 1 oktober moet ik hier weg zijn.” Ze zegt het stellig en met tranen in haar ogen: vanmorgen heeft ze dat te horen gekregen via de rechtbank, na het verlies van een tweede rechtszaak over het conflict. ,,Toch weer verloren, ondanks alle hoop.”

Parenclubs van Nederland en Belgie

Een parenclub is een club waar openminded mensen elkaar ontmoeten, waar je gewoon je zelf kan zijn, waar je kan dansen, sjansen, drinken en met elkaar kan spelen. Waar je alles kan maar niets moet, dat is een parenclub. Vaak denken mensen dat in een club je alleen maar sex hebt met zoveel mogelijk mensen, maar in realiteit is dat niet zo. Tenzij je op bepaalde thema’s / dagen je de club bezoekt.

De meeste clubs zijn meerdere dagen open, waarbij alleengaande mannen ook welkom zijn. In dergelijke clubs is sex erg gewenst. Andere clubs zijn stellen gericht waarbij alleen gaan de mannen niet gewenst zijn, daar is de sfeer ook anders. Je hebt clubs waar alledaagse mensen heen gaan, die vindt je van dik, naar dun, van oud en jong. Een er zijn clubs waar de wat meer classy mensen heen gaan. Bij alle clubs geldt een gouden regel: NEE=NEE!