Zunderts Club Diana, seksclub bekend van de Tour, sluit na 44 jaar

De complete gids voor swingend Nederland

Zunderts Club Diana, seksclub bekend van de Tour, sluit na 44 jaar

Geschatte leestijd: < 1 minuut

Nog twee weken en dan is het over en uit voor Club Diana in Zundert. Er komt een eind aan de 44-jarige geschiedenis van de privéclub, in de jaren tachtig in heel Nederland bekend door een wielrennersbus in de Tour de France.

Legaal is er geen geld meer te verdienen in de seksbranche, zegt Ruud Siemons, een van de eigenaren van Club Diana. Klanten zijn er volgens hem genoeg. Die behoefte blijft altijd, meent hij. Maar de vrouwen blijven weg.

Het ontbreekt aan vrouwen die nog belasting willen betalen, zegt Siemons bij BN De Stem. Alles duikt volgens hem de illegaliteit in “omdat dat meer opbrengt of omdat je daar zonder paspoort kunt werken”.

Siemons noemt ook de coronacrisis en de gestegen energiekosten als reden voor de sluiting. Doordat alle ruimtes in de club permanent verwarmd en verlicht zijn, zijn de vaste lasten zo hoog dat er “niet tegenop te verdienen valt”.

Parenclubs van Nederland en Belgie

Een parenclub is een club waar openminded mensen elkaar ontmoeten, waar je gewoon je zelf kan zijn, waar je kan dansen, sjansen, drinken en met elkaar kan spelen. Waar je alles kan maar niets moet, dat is een parenclub. Vaak denken mensen dat in een club je alleen maar sex hebt met zoveel mogelijk mensen, maar in realiteit is dat niet zo. Tenzij je op bepaalde thema’s / dagen je de club bezoekt.

De meeste clubs zijn meerdere dagen open, waarbij alleengaande mannen ook welkom zijn. In dergelijke clubs is sex erg gewenst. Andere clubs zijn stellen gericht waarbij alleen gaan de mannen niet gewenst zijn, daar is de sfeer ook anders. Je hebt clubs waar alledaagse mensen heen gaan, die vindt je van dik, naar dun, van oud en jong. Een er zijn clubs waar de wat meer classy mensen heen gaan. Bij alle clubs geldt een gouden regel: NEE=NEE!