Parenclub kopen? Fata-Morgana is op de markt

De complete gids voor swingend Nederland

Parenclub kopen? Fata-Morgana is op de markt

Geschatte leestijd: 2 minuten

Voor ondernemers die toe zijn aan een nieuwe uitdaging hebben we een gouden tip met een neonroze randje: Fata-Morgana staat te koop. Hoeveel de parenclub moet opbrengen, weten we niet. Maar omdat je er vast nog nooit bent geweest (wij niet in ieder geval) vertellen we je aan de hand van de verkoopbrochure graag iets over de geschiedenis en de inrichting en dergelijke.

Parenclub Fata-Morgana ligt op het grondgebied van de gemeente Gooise Meren. De club ontstond rond de eeuwwisseling als een seksclub aan de Herengracht. In het begin leidde die een heimelijk bestaan, maar vanwege het toenemend aantal bezoekers trokken omwonenden aan de bel, waarna de club verhuisde naar een boerderij aan Rijksweg 15 in Muiden.

Hier startte de club onder de naam Revo, waarna de naam enkele jaren geleden is veranderd in Fata-Morgana. Meteen is ook de aard van de club veranderd, want Revo stond bekend als seksclub waar iedereen toegang had, terwijl Fata-Morgana een echte parenclub is. En het is niet zomaar een parenclub. Als je de website moet geloven is dit ‘dé erotische oase in het hart van Nederland die behoort tot de grootste en beste parenclubs van Europa’.

Lifestyle Club
Op het bord bij de entree van het terrein staat dan ook niet voor niets dat Fata-Morgana een ‘Erotic Lifestyle Club’ is. Deze club staat sinds enige tijd te koop. Het bedrag waarvoor je je eigenaar kunt noemen is alleen op aanvraag beschikbaar. Maar gezien de omvang van het perceel en het pand en de ligging nabij Amsterdam en het Gooi kom je niet weg met een bedrag onder de zes nullen. Bij lange na niet waarschijnlijk. Horecamakelaar Van Alkemare brengt mogelijke kopers in contact met de eigenaar en heeft een mooie brochure gemaakt. Zowel het pand als de onderneming is te koop, blijkt uit de brochure.

Grote zaak
De oppervlakte van het perceel is iets meer dan 13.000 vierkante meter en het bedrijf Fata-Morgana heeft een oppervlakte van grofweg 1300 vierkante meter. Daarnaast is er een ongetwijfeld riante bedrijfswoning met vijf slaapkamers. De brochure leert ons nog meer over het bedrijf. Zoals: ‘Op dit moment beschikt de locatie over enkelbestemming cultuur en ontspanning met expliciete functieaanduiding: seksinrichting.’ Verder mag de koper zelf de openingstijden bepalen, zolang dit binnen de maximale openingstijden van de gemeente Gooise Meren valt.

Inrichting
Ook valt er het nodige te destilleren over de inrichting en inventaris. ‘Bij binnenkomst wordt men direct gegrepen door de moderne én erotische sfeer die de club uitstraalt. Het geheel is voorzien van een sfeervolle bar, grote dansvloer met professionele discotheek, restaurant, luxueuze relaxruimtes, een zwembad en niet te vergeten een modern saunacomplex. De vrij toegankelijke VIP Lounge met sfeervolle open haard maakt het geheel de gezelligste parenclub van Nederland.’

Parenclubs van Nederland en Belgie

Een parenclub is een club waar openminded mensen elkaar ontmoeten, waar je gewoon je zelf kan zijn, waar je kan dansen, sjansen, drinken en met elkaar kan spelen. Waar je alles kan maar niets moet, dat is een parenclub. Vaak denken mensen dat in een club je alleen maar sex hebt met zoveel mogelijk mensen, maar in realiteit is dat niet zo. Tenzij je op bepaalde thema’s / dagen je de club bezoekt.

De meeste clubs zijn meerdere dagen open, waarbij alleengaande mannen ook welkom zijn. In dergelijke clubs is sex erg gewenst. Andere clubs zijn stellen gericht waarbij alleen gaan de mannen niet gewenst zijn, daar is de sfeer ook anders. Je hebt clubs waar alledaagse mensen heen gaan, die vindt je van dik, naar dun, van oud en jong. Een er zijn clubs waar de wat meer classy mensen heen gaan. Bij alle clubs geldt een gouden regel: NEE=NEE!