Wat is swingen?

Wij bieden een compleet overzicht van alle parenclubs in Nederland en Belgie.

Wat is swingen?

Swingen is een erotische intimiteit tussen twee of meerdere stellen of tussen een stel en een vrouw / man alleen. Meestal zijn dit stellen (man / vrouw) die andere stellen (man / vrouw) ontmoeten voor sociale en seksuele contacten. Soms is de seksuele intimiteit tussen de stellen eenmalig, maar er ontstaan ook langdurige vriendschappen waarin stellen vaker met elkaar afspreken om gezamenlijk leuke dingen te ondernemen of om vaker samen te swingen.

Veel mannen en vrouwen fantaseren over seks of seksuele handelingen met een ander dan zijn eigen partner, vriend of vriendin. Dit kan zijn met iemand van het andere geslacht (hetero), maar dit kan ook zijn met iemand van hetzelfde geslacht (biseksueel).

Als dit binnen de relatie besproken is, kunnen beide partners instemmen om sociale en seksuele contacten te leggen met gelijkgestemde stellen.
Omdat beide partners instemmen en aanwezig zijn bij een ontmoeting (date) met een ander voor erotische intimiteit, is er geen sprake van vreemdgaan.

Een belangrijke voorwaarde van swingen is dat beide partners volledig instemmen met het aangaan van seksuele contacten met andere.

Veel mensen denken dat alle swingers aan partnerruil doen, maar dit is een groot misverstand. Swingen bestaat uit verschillende vormen met voor iedereen zijn eigen individuele grenzen, waar partnerruil, na instemming van beide partners, een onderdeel van kan zijn.

Wat zijn Erotische Feesten?

Erotische feesten zijn dance feesten waar naast de muziek ook erotiek een grote rol speelt. Dit soort feesten worden vaak gehouden in grote zalen met meerdere podiums waar DJ’s live optreden en erotische optredens worden verzorgd.

Wat zijn Fetish Feesten?

Fetish feesten zijn in principe hetzelfde als Erotische Feesten, maar zijn meer kinky (sm en bdsm) gericht en hebben altijd een strenge dresscode. Op dit soort feesten is het verplicht kleding te dragen van bijvoorbeeld leer, pvc, lak of latex.