Welke vormen van swingen bestaan er?

Wij bieden een compleet overzicht van alle parenclubs in Nederland en Belgie.

Welke vormen van swingen bestaan er?

De twee belangrijkste hoofd vormen binnen het swingen zijn Soft Swap (gedeeltelijk ruilen) en Vol Swap (volledig ruilen).
Soft Swap en Vol Swap zijn ook weer onder te verdelen in wat een stel wil tijdens het swingen. (de persoonlijke grenzen)
De onderverdelingen zijn:

  • Soft Swap in dezelfde ruimte
  • Soft Swap stel alleen vrouw met vrouw
  • Soft Swap stel aanraken en oraal
  • Vol Swap stel in dezelfde ruimte
  • Vol swap stel alles kan

Wat is Soft Swap?

Als twee stellen een klik hebben kunnen zij besluiten gezamenlijk sex te hebben in één ruimte. Bij Soft Swap heb je alleen sex (vaginale penetratie) met je eigen partner.

Wat is Soft Swap in dezelfde ruimte?

Soft Swap in dezelfde ruimte staat ook wel bekend onder ‘kijken en bekeken worden’. Hierbij hebben twee stellen sex met hun eigen partner en kijken tegelijkertijd naar het andere stel die de sex bedrijven. Het is spannend en opwindend om een ander stel met elkaar te zien en te horen vrijen. Het is niet toegestaan de vrouw of man van het andere stel op de intieme plaatsen aan te raken.

Wat is Soft Swap alleen vrouw met vrouw?

Soft Swap alleen vrouw met vrouw komt heel veel voor binnen het swingen. Veel swingende vrouwen hebben biseksuele gevoelens of willen ontdekken hoe het is om met een vrouw te vrijen (bischierig). Bij Soft Swap alleen vrouw met vrouw beginnen vaak de vrouwen samen en geven op gegeven moment toestemming dat de mannen ook deel mogen nemen. De mannen hebben alleen sex met hun eigen partner en raken de vrouw van het andere stel niet aan op de intieme plaatsen. Tijdens de sex met eigen partner is het voor de twee vrouwen wel toegestaan elkaar aan te raken (ook op de intieme plaatsen)

Wat is Soft Swap aanraken en oraal?

Soft Swap aanraken en oraal is eigenlijk een stap tussen Soft Swap in dezelfde ruimte en Vol Swap in dezelfde ruimte. Bij Soft Swap aanraken en oraal zijn de toegestane grenzen wat ruimer. Maar de belangrijkste afspraak is dat de man geen vaginale penetratie met zijn penis heeft bij de vrouw van het andere stel. Bij aanraken en oraal is het toegestaan (voor vrouw en man) de vrouw / man van het andere stel over het gehele lichaam aan te raken op de intieme plaatsen, orale sex (beffen en pijpen), aftrekken van de man en vingeren van de vrouw.

Het is per stel verschillend, maar als een man 100% hetero is en geen bisexuele gevoelens heeft kan er worden afgesproken met het andere stel dat de mannen geen seksuele intimiteit hebben. Willen de vrouwen dit onderling wel, kan worden afgesproken dat vrouw – vrouw is toegestaan.

Wat is Vol Swap?

Als twee stellen een klik hebben kunnen zij besluiten gezamenlijk sex te hebben in één ruimte en van partner te ruilen. Bij Vol Swap heb je niet alleen sex (vaginale penetratie) met je eigen partner, maar ook met de vrouw of man van het andere stel. Het ruilen van partner voor sex heet partnerruil.

Wat is Vol Swap in dezelfde ruimte?

Bij Vol Swap in dezelfde ruimte is bijna alles toegestaan. De stellen ruilen van partner en hebben ook vaginale penetratie met de penis door de partner van het andere stel. (volledige partnerruil). Daarnaast is alles wat onder Soft Swap valt toegestaan. De enige voorwaarden die bij Vol Swap in dezelfde ruimte geldt is dat de partnerruil wordt gedaan in dezelfde kamer. Deze stellen vinden het spannend en opwindend hun eigen partner sex te zien en te horen hebben met een andere vrouw / man.

Wat is Vol Swap stel alles kan?

Bij Vol Swap stel alles kan is alles toegestaan zoals onder Vol Swap in dezelfde ruimte, maar met het verschil dat de partnerruil wordt gedaan in verschillende kamers. Hierbij moet je je voorstellen dat de man van stel 1 met de vrouw van stel 2 naar de slaapkamer gaat en daar samen sex heeft, terwijl hun partners sex hebben in de woonkamer of in een andere slaapkamer. Bij Vol Swap stel alles kan doe je dus aan partnerruil zonder dat je eigen partner er bij aanwezig is.

Swingen met een extra man of vrouw

Het is een fantasie van heel veel vrouwen en mannen binnen een relatie om te swingen met een extra man of extra vrouw erbij. In de volksmond heet dit een trio. Tijdens een trio hebben één vrouw en twee mannen of één man en twee vrouwen erotische intimiteiten met elkaar. Dit kan zijn met een vrijgezelle hetero vrouw of hetero man, maar dit kan ook zijn met een vrijgezelle bisexuele vrouw of bisexuele man. Een trio is natuurlijk ook mogelijk tijdens een date met een swinger stel.

Swingen met bisexueel stel

Sommige swinger stellen zijn beide bisexueel of bischierig (het willen ontdekken van..) en willen in contact komen met andere bisexuele stellen. Bij een date met een bisexueel stel zijn intimiteiten tussen vrouw en vrouw, man en man, man en vrouw toegestaan. Hoe ver jullie hier in willen gaan ligt natuurlijk aan jullie eigen fantasieën en grenzen, maar bij swingen met een bisexueel stel bestaat ook het onderscheid Soft Swap date of Vol Swap date.