Waarom swingen stellen?

Wij bieden een compleet overzicht van alle parenclubs in Nederland en Belgie.

Waarom swingen stellen?

Veel mannen en vrouwen hebben binnen hun relatie de seksuele verlangens en behoefte aan meer dan één partner. Het is niets voor niets dat heel veel mannen en vrouwen vreemdgaan binnen hun huwelijk of relatie. In een meerderheid van deze gevallen is het de spanning en de seksuele lust en willen ze hun eigen partner helemaal niet kwijt.

Veel stellen ervaren swingen als de oplossing van hun seksuele verlangens en vinden het een toevoeging aan hun relatie om over hun buitenechtelijke verlangens met hun eigen partner te kunnen praten en fantaseren en deze samen uit te voeren. Swingers vinden over het algemeen dat hun relatie sterker is geworden nadat ze zijn begonnen met swingen.

Onze hedendaagse samenleving verwacht van een relatie dat deze monogaam is, waarin iemand één seksuele partner heeft. Op zich is dit opmerkelijk, want in de geschiedenis van de mens is deze nooit monogaam geweest, maar juist polygaam. (meerdere partners) Tot een paar duizend jaar geleden hadden alle mannen en vrouwen meerdere seksuele partners.

Het is niet voor niets dat Charles Darwin in zijn theorie ’the origin of species’ aan gaf, dat polygamie een van de belangrijkste voorwaarden is voor een gunstige evolutie van een soort. Wetenschappelijk gezien is monogamie dus een product van de menselijke intelligentie en niet van het menselijk instinct.

Persoonlijke grenzen

Het is belangrijk dat jij en je partner bepalen wat jullie wel en niet willen tijdens het swingen. Door jullie grenzen te stellen kan er geen onduidelijkheid ontstaan tussen jullie als stel, maar ook niet bij de stellen waar jullie mee daten. In het swingers wereldje is respect voor elkaar en respect voor de grenzen van een ander één van de belangrijkste punten. Bespreek daarom altijd vooraf met het andere stel waar hun en jullie grenzen liggen en wat wel en niet is toegestaan.