Informatie Parenclubs

Wij bieden een compleet overzicht van alle parenclubs in Nederland en Belgie.

Wat zijn Erotische Feesten?

Erotische feesten zijn dance feesten waar naast de muziek ook erotiek een grote rol speelt. Dit soort feesten worden vaak gehouden in grote zalen met meerdere podiums waar DJ’s live optreden en erotische optredens worden verzorgd.

Erotische feesten zijn meestal alleen op uitnodiging evenementen en kunnen strikte regels of richtlijnen hebben om de veiligheid en toestemming van alle aanwezigen te waarborgen. Het is belangrijk voor individuen of koppels die overwegen een erotisch feest bij te wonen om het evenement en de organisatoren te onderzoeken en duidelijk te zijn over hun eigen grenzen en limieten voordat ze naar het feest gaan.

Wat zijn Fetish Feesten?

Fetish feesten zijn in principe hetzelfde als Erotische Feesten, maar zijn meer kinky (sm en bdsm) gericht en hebben altijd een strenge dresscode. Op dit soort feesten is het verplicht kleding te dragen van bijvoorbeeld leer, pvc, lak of latex.

Wie bezoeken dit soort feesten?

Erotische Feesten en Fetish feesten worden bezocht door mensen zoals jij en ik. Gewoon om lekker te dansen en heerlijk een nachtje uit hun dak te gaan. Bij Fetisch Feesten vind je wel meer swingers en liefhebbers van sm / bdsm en mensen met een fetish voor lak, leer, pvc of latex. Maar iedereen laat andere in hun eigen waarde en de sfeer is altijd gezellig en gemoedelijk. Qua leeftijd varieert het tussen de 18 jaar en 55 jaar en iedereen heeft respect voor elkaar.

Zijn deze feesten geen grote orgies?

Om gelijk het vooroordeel van veel mensen te ontkrachten…..het is absoluut geen grote orgie! Als je daar behoefte aan hebt zijn er wel bepaalde plekken en / of speelruimtes op de feesten waar sex of sexuele handelingen bedreven kunnen worden.. Dit zijn op Erotische Feesten vaak Darkrooms of er gebeurt wel eens wat in de hoek van de zaal. Bij de Fetish Feesten zijn er meer mogelijkheden. Naast de Darkrooms zijn er ook zogenaamde chill ruimtes (speelruimte / play area) waar banken staan en kussens liggen. Hier gebeuren regelmatig seksuele handelingen door bezoekers die het spannend vinden dat andere naar hun kijken. Voor de bezoekers die interesse hebben in SM en BDSM is er een aparte ruimte met attributen zoals kooien, een schavot, een sling, een spinnenweb-rad of soortgelijke speelapparten.

Zijn er kleedruimtes

Omdat niet iedereen in fetish kleding van huis kan of wil en omdat het vaak niet practisch is zijn er ruimtes met lockers waar je je kunt omkleden voordat je echt de feestzaal binnenloopt. Let op het aantal lockers is wel beperkt, dus wees er tijdig bij!

Waarom een dresscode?

Een dresscode wordt ingesteld zodat alle bezoekers worden geprikkeld een bepaald doel of thema na te streven met hun kleding en daarmee een bepaalde sfeer te geven aan het feest. Veel bezoekers dragen sexy uitdagende kleding of lingerie in de opgegeven materialen van de dresscode. De dresscode van een Erotisch Feest / Fetish Feest kan je altijd op de flyer of op de website van het betreffende feest vinden. Enkele bekende thema’s zijn: Bal Masque en Glitter & Glamour. Enkele voorbeelden van clubwear (partykleding) vind je hier.

Moet ik me aan de dresscode houden?

Ja, een dresscode is verplicht. Dus als je het feest wilt bezoeken zal je je aan de dresscode moeten voldoen. Bij de Fetish Feesten staan er altijd strenge doorbitches (soort strenge keurders) aan de deur die de kleding van alle bezoekers bekijken en als je niet voldoet aan de dresscode wordt je de toegang geweigerd. Het kan zelfs zo zijn dat je wordt geweigerd omdat een deel van een kledingstuk niet voldoet. Dus denk van te voren goed na wat je aantrekt naar de party.

Wat kan ik doen als ik word geweigerd?

Als je word geweigerd door de doorbitches kan je het feest niet bezoeken. Bij de meeste feesten heb je in de centrale hal voordat je de feestzaal binnengaat kraampjes die party kleding verkopen die aan de kledingvoorschriften voldoen. Als je daar een nieuw kledingstuk of outfit koopt kan je alsnog naar binnen. Stel dat je corset of shirt is afgekeurd, kan je deze ook uittrekken en zo naar binnen gaan of deze verknippen tot hij wel voldoet aan de eisen van de doorbitches. Wil je dit allemaal niet dan zit er maar een ding op en dat is naar huis gaan, maar dit is zonde als je kaartjes hebt gekocht.

Tickets kopen

Toegangskaarten voor de Erotische en Fetisj Feesten kan je kopen via de voorverkoop op de website van het feest. Vaak zijn deze feesten voortijdig uitverkocht dus wees er altijd snel bij. Buiten voor de ingang van het feest staan altijd mensen die tickets aanbieden. Wees hier heel voorzichtig mee, want hier zitten ook oplichters bij.