Gay bioscopen in Amsterdam

De complete gids voor swingend Nederland

Gay bioscopen in Amsterdam

Geschatte leestijd: 3 minuten

Ben je op zoek naar gay bioscopen in Amsterdam? In de hoofdstad zijn verschillende plekken waar je een gay bioscoop kunt vinden. Ben je nog nooit in een gay cinema geweest? Hier worden films getoond met homoseksuele content. In deze plekken is er ruimte om jezelf of medebezoekers op een seksuele manier te vermaken. Vaak zijn de gay bioscopen in Amsterdam een combinatie van filmhuis, darkroom gedeelte en seksshop. Vrije Tijd Amsterdam ging op onderzoek uit in de stad, op zoek naar bioscopen voor gays. Bekijk hier het overzicht met gay bioscopen in Amsterdam.

De B1 Sexshop en Cinema is één van de gay bioscopen in Amsterdam. Er is niet alleen een bioscoop in Amsterdam. Er zijn ook B1 Seksshops in Den Bosch, Putte en Sluis. Een plezierige, ongedwongen sfeer staat bij deze gay bioscoop hoog in het vaandel. De gay bioscoop ligt op de tweede etage. Er is niet alleen vertier voor LHBTI personen. Op de eerste etage is er een hetero bioscoop ingericht.

Je kunt hier niet alleen naar erotische films kijken. Er is een groot assortiment met seksartikelen verkrijgbaar. Er zijn vaak leuke aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken.

De gebroeders Martin en Harrie van Bree zijn de oprichters van de seksshops. Zij zijn hun ondernemende leven gestart als groenteboer. Vervolgens hebben ze een postorderbedrijfje opgestart. In die tijd was de pil nog staatsbezit en waren condooms alleen te verkrijgen bij de drogist of in andere winkels. Het alternatief was voor het zingen de kerk uit of een kleine erbij.

Start seksimperium

Martin en Harrie waren 17 en 18 toen ze van start gingen met hun seksimperium. Het postorderbedrijf luisterde naar de naam Nameru (Nationale Medische Rubber-artikelen). Acht jaar lang ging alles bij het bedrijf voortvarend. Ze stuurden mensen hun folders en stonden op de markt waar ze condooms verkochten. Deze gingen als warme broodjes over de toonbank.

Op de markt waren de marktlieden degene die de condooms als eerste kochten. Ze werden niet alleen gekocht voor eigen gebruik. De condooms werden door de marktlieden ook gekocht om weer door te verkopen.

Martin en Harrie kregen door dat ze met condooms net zoveel verdienden als de verkoop van uien. De verkoopwaar werd vervolgens uitgebreid met seksboekjes en verhuur en verkoop van seksfilms. De boekjes werden uit Denemarken geïmporteerd.

In 1969 werd een pand in de Heistraat gekocht. Dit was een klein kantoortje, wat opslagruimte en een etalage om te laten zien wat er verkocht werd. Op de openingsdag handelde Martin in seksartikelen en verkocht Harrie nog groente op de markt. In de avonduren werd de kas opgemaakt.

Daar kwamen ze erachter dat er met seks veel meer geld was verdiend. Vanaf dat moment richtten de twee broers zich gezamenlijk helemaal op de seks. De sekswinkel kreeg de naam ‘Kobenhavn’. Ze werden ook eigenaar en uitgever van een aantal seksbladen. De tweede winkel werd opgericht in Den Bosch. Binnen 4 jaar hadden de twee broers hun shops verspreid over Zuid-Nederland. Later kwam daar ook de shop in Amsterdam bij.

Ligging en bereikbaarheid

Deze locatie ligt dichtbij het befaamde Rembrandtplein en het Thorbeckeplein. Op deze pleinen kun je terecht voor allerlei gezelligheid. Er zijn kroegen, restaurants, clubs, hotels en coffeeshops op de pleinen aanwezig.

Deze gay bioscoop ligt op loopafstand van de Reguliersdwarsstraat. Dit is de bekende homostraat in Amsterdam. In deze straat vind je allerlei lhbti + uitgaansgelegenheden. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke locaties om te bezoeken. Er zitten allerlei restaurants waar je lekker een hapje kunt eten.

Woon je in Amsterdam? Dan kun je de B1 Sexshop en Cinema het beste per fiets op lopend bereiken. Per openbaar vervoer zijn er voldoende mogelijkheden om deze locatie te bereiken. Zo stoppen er een aantal trams op het Rembrandtplein of de Vijzelstraat. Vanaf daar is het maar een klein stukje lopen.

Er zijn eveneens meerdere opties om je auto te parkeren. Een optie is om je bolide te parkeren bij Q-Park The Bank Rembrandtplein of Q-Park Waterlooplein. Bij deze parkeergarages kun je online reserveren. Je kan natuurlijk ook elders in de stad parkeren. Daar zijn vaak wel hoge kosten aan verbonden.

Toegangsprijs gay bioscoop: € 10,-

Parenclubs van Nederland en Belgie

Een parenclub is een club waar openminded mensen elkaar ontmoeten, waar je gewoon je zelf kan zijn, waar je kan dansen, sjansen, drinken en met elkaar kan spelen. Waar je alles kan maar niets moet, dat is een parenclub. Vaak denken mensen dat in een club je alleen maar sex hebt met zoveel mogelijk mensen, maar in realiteit is dat niet zo. Tenzij je op bepaalde thema’s / dagen je de club bezoekt.

De meeste clubs zijn meerdere dagen open, waarbij alleengaande mannen ook welkom zijn. In dergelijke clubs is sex erg gewenst. Andere clubs zijn stellen gericht waarbij alleen gaan de mannen niet gewenst zijn, daar is de sfeer ook anders. Je hebt clubs waar alledaagse mensen heen gaan, die vindt je van dik, naar dun, van oud en jong. Een er zijn clubs waar de wat meer classy mensen heen gaan. Bij alle clubs geldt een gouden regel: NEE=NEE!