Grootste parenclub van Benelux gaat weer open

De complete gids voor swingend Nederland

Grootste parenclub van Benelux gaat weer open

Geschatte leestijd: 2 minuten

n het Belgische Harelbeke heeft de grootste parenclub van de Benelux de deuren weer geopend. Vijf maanden lang was Acanthus dicht, na de uitbraak van de coronapandemie. Een hele reeks maatregelen moet nu het virus buiten houden. Maar terwijl beneden de strenge regels van de horeca gelden, zijn boven de regels van de seksindustrie van kracht en hoef je geen afstand te houden of mondmaskers te dragen. ,,De experts kunnen dit niet uitleggen, waarschijnlijk wegens te weinig terreinervaring”, klinkt het bij viroloog Marc Van Ranst op Twitter.

De uitbater van Acanthus vertelde enkele weken geleden aan Het Laatste Nieuws dat hij op vrijdag 21 augustus weer van start wilde gaan. Oorspronkelijk wilde hij op hetzelfde moment heropenen als de discotheken in België, maar omdat dat moment nog lang niet in zicht is, besloot hij niet langer te wachten. ,,Heel wat van onze concullega’s zijn op hetzelfde moment als de horecazaken weer opengegaan”, aldus Gino Synhaeve. Met een reeks maatregelen doet hij dat nu ook.

Zo mogen er voorlopig nog maar 100 tot 150 mensen tegelijkertijd in de zaak zijn, waar dat getal vroeger op topavonden nog rond de 400 lag. Klanten moeten een plaatsje reserveren en hun naam en contactgegevens achterlaten. Volgens de uitbater zal daar wel met de grootste voorzichtigheid en discretie mee omgegaan worden.

In de discotheken gelden de regels van de horeca en staan tafels voor maximaal vijf personen op een veilige afstand van elkaar. Zo kunnen mensen in hun eigen bubbel blijven en kan er niet gedanst worden. Wie rondloopt, moet een mondmasker dragen. Het eten aan het buffet wordt opgeschept door obers, zodat niemand aan het bestek hoeft te komen.

Op de erotische verdieping gelden volgens Synhaeve dan weer de regels van de seksindustrie. Daar mag je seks hebben met een vreemde, zonder mondmasker. ,,Logisch is het inderdaad niet meer… Ik heb er me de voorbije weken ook suf over gepiekerd.”

Parenclubs van Nederland en Belgie

Een parenclub is een club waar openminded mensen elkaar ontmoeten, waar je gewoon je zelf kan zijn, waar je kan dansen, sjansen, drinken en met elkaar kan spelen. Waar je alles kan maar niets moet, dat is een parenclub. Vaak denken mensen dat in een club je alleen maar sex hebt met zoveel mogelijk mensen, maar in realiteit is dat niet zo. Tenzij je op bepaalde thema’s / dagen je de club bezoekt.

De meeste clubs zijn meerdere dagen open, waarbij alleengaande mannen ook welkom zijn. In dergelijke clubs is sex erg gewenst. Andere clubs zijn stellen gericht waarbij alleen gaan de mannen niet gewenst zijn, daar is de sfeer ook anders. Je hebt clubs waar alledaagse mensen heen gaan, die vindt je van dik, naar dun, van oud en jong. Een er zijn clubs waar de wat meer classy mensen heen gaan. Bij alle clubs geldt een gouden regel: NEE=NEE!