Vraag van de week: ‘Ik wil een parenclub proberen, maar hoe kaart je zoiets aan?’

De complete gids voor swingend Nederland

Vraag van de week: ‘Ik wil een parenclub proberen, maar hoe kaart je zoiets aan?’

Geschatte leestijd: 2 minuten

Elke week behandelen onze deskundigen allerlei vragen op het gebied van seks en liefde. Deze week geven de Seksuologen met Twee antwoord op een seksvraag.

Ik wil een parenclub proberen, maar ben bang dat mijn partner het maar raar vindt en me anders gaat bekijken. Hoe kaart je zoiets aan?

Het kan inderdaad lastig zijn om iets nieuws aan je partner voor te stellen. Vooral als het gaat over seksualiteit. Zoals we al vaker hebben aangegeven is het grootste taboe over seks, het praten óver seks. Doordat we dit te weinig doen kan het extra lastig zijn iets aan te kaarten. Ook omdat je eigenlijk helemaal niet weet of je partner op dezelfde lijn zit!

Het gevoel dat je partner je anders kan gaan bekijken komt ook uit het feit dat we weinig over seksuele onderwerpen praten. Vaak weet je wel elkaars politieke standpunten en kun je hier wellicht over discussiëren. Wat je standpunt met betrekking tot een parenclub is, wordt minder vaak tijdens een diner aangehaald. Omdat je aangeeft zelf graag eens een parenclub te willen proberen, gaan we er vanuit dat je al wat research hebt gedaan en weet wat het inhoudt. Je partner heeft misschien nog geen idee en kan ook foute, onjuiste beelden hebben bij een parenclub. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld eerst het onderwerp eens aan te halen. Niet direct van ik wil dit proberen, maar iets van ik las hier laatst een artikel over of in deze serie zag ik dit. Zo kun je al inschatten of de kennis er is en ook vragen wat je partner hiervan vindt.

Je kunt dan ook eens samen een docu of serie over dit onderwerp kijken en zo het gesprek op gang brengen. Blijf met elkaar in gesprek. Ook als jullie beslissen samen eens te willen gaan is het belangrijk regels te beschrijven en bij elkaar te checken hoe het voor de ander is.

Door het in gesprek gaan en niet direct vanuit jou persoonlijk te spreken, hoef je ook minder bang te zijn dat je partner je anders gaat bekijken.

Parenclubs van Nederland en Belgie

Een parenclub is een club waar openminded mensen elkaar ontmoeten, waar je gewoon je zelf kan zijn, waar je kan dansen, sjansen, drinken en met elkaar kan spelen. Waar je alles kan maar niets moet, dat is een parenclub. Vaak denken mensen dat in een club je alleen maar sex hebt met zoveel mogelijk mensen, maar in realiteit is dat niet zo. Tenzij je op bepaalde thema’s / dagen je de club bezoekt.

De meeste clubs zijn meerdere dagen open, waarbij alleengaande mannen ook welkom zijn. In dergelijke clubs is sex erg gewenst. Andere clubs zijn stellen gericht waarbij alleen gaan de mannen niet gewenst zijn, daar is de sfeer ook anders. Je hebt clubs waar alledaagse mensen heen gaan, die vindt je van dik, naar dun, van oud en jong. Een er zijn clubs waar de wat meer classy mensen heen gaan. Bij alle clubs geldt een gouden regel: NEE=NEE!