Hij mag graag kijken als zij het met een ander doet

De complete gids voor swingend Nederland

Hij mag graag kijken als zij het met een ander doet

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer gaat op zoek naar verhalen over liefde, want alle liefdes vertellen een verhaal. Behalve in parenclubs ontmoeten Reg en Nikita ook mensen thuis. Reg (67) trouwde veertig jaar geleden met Nikita. Ze hebben alles. De liefde, fijne volwassen kinderen, een mooi huis… én regelmatig seks met anderen. „Dat kan alleen als je huwelijk goed is. Je moet heel veel van elkaar houden om je partner het plezier te gunnen.

Nikita en ik hadden de eerste jaren van ons huwelijk alleen seks met elkaar. Halverwege de jaren 90 raakten we in gesprek over eerdere relaties. Hoe was je ex en wat deden jullie met elkaar? Was het spannend? Dat soort vragen. Het is goed om je soms te realiseren dat je niet de eerste bent en dat je partner ook andere ervaringen heeft. Daarna kwamen de gesprekken over wat we graag nog zouden willen en met wie. We fantaseerden samen en tastten voorzichtig af. Daar ging echt wel wat tijd overheen. Je zegt natuurlijk niet tegen zomaar tegen je partner dat je het wel eens met een ander zou willen doen.

Op een avond hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn naar een parenclub gegaan. Wat was ik zenuwachtig. We spraken af dat we gewoon zouden kijken en dat het oké was als er verder niks zou gebeuren. En zo is het ook gegaan. We hadden een leuke avond, voelden ons heel welkom en zijn aan het einde van de avond gewoon weer naar huis gereden.

Daarna gingen we vaker. Een parenclub is een avondje uit. Soms is er een buffet, je drinkt een drankje aan de bar, er staan mooie meiden te dansen en je komt in contact met andere mensen. Je kunt kijken, bekeken worden of je samen afzonderen. Je kunt seks hebben met twintig stellen tegelijk of helemaal in het donker, zonder enig idee wie er aan je zit. Alles mag. En als je niks wil, is dat ook prima. De eerste keer intiem met een ander stel beviel ons allebei goed. Het was heel opwindend en dat is het al die tijd gebleven. Waarschijnlijk hebben heel veel mensen behoefte aan seks met anderen, maar de meesten doen dat stiekem. Voor ons gaat het er juist om dat we het met elkaar delen. Dat is de toegevoegde waarde.

Behalve in parenclubs ontmoeten we ook mensen thuis. In de jaren 90 ging dat nog via contactadvertenties in blaadjes als de Rosie. Nikita en ik keken dan allebei wie we leuk vonden. Wanneer we voor dezelfde stellen hadden gekozen, zochten we contact. Alleen de voorpret is al opwindend. Als we met een ander koppel afspreken, houden we het meestal bij één keer. Dat is een manier om verliefdheden te voorkomen, maar meestal is het na een of twee keer ook gewoon leuk geweest.

Er zijn wel uitzonderingen. Nikita heeft bijvoorbeeld een man, waar ze vaker mee afspreekt. In het begin was ik wel een beetje jaloers op hem. We kenden hem al een tijd en ik merkte dat ik daar meer moeite mee had dan met vreemden. Die zijn uit je leven verdwenen, zodra je de voordeur achter ze dichtdoet. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk heb ik het geaccepteerd. Hij is zelfs met ons mee geweest op vakantie. Lagen we lekker met z’n drieën in de tent. Corona maakt het allemaal wat moeilijker natuurlijk. De clubs zijn dicht en we vinden het geen ziekenhuisopname waard om mensen thuis uit te nodigen. Maar zodra het weer kan, zullen we dat zeker weer doen. Nikita zal dan ook weer met onze vakantievriend afspreken. Een dagje naar de sauna waarschijnlijk en daarna naar zijn of ons huis. Dat laatste heb ik zelf het liefst. Ik mag graag kijken als Nikita het met een ander doet. En als hij weg is, doen we het ook nog een keertje met elkaar.

Swingen betekent dat je elkaar moet vertrouwen. Ik ken heel veel geweldige vrouwen, maar wat ik met Nikita heb, zal ik nooit met een ander hebben. Natuurlijk ziet ze er geweldig uit – beter dan sommige vrouwen die de helft jonger zijn – maar dat is alleen de buitenkant. Geestelijk zitten we volledig op één lijn. We staan op dezelfde manier in het leven, we vinden dezelfde dingen belangrijk en delen dezelfde hobby’s. Er is geen enkele vrouw waarmee ik liever mijn leven zou delen dan met haar.”

Parenclubs van Nederland en Belgie

Een parenclub is een club waar openminded mensen elkaar ontmoeten, waar je gewoon je zelf kan zijn, waar je kan dansen, sjansen, drinken en met elkaar kan spelen. Waar je alles kan maar niets moet, dat is een parenclub. Vaak denken mensen dat in een club je alleen maar sex hebt met zoveel mogelijk mensen, maar in realiteit is dat niet zo. Tenzij je op bepaalde thema’s / dagen je de club bezoekt.

De meeste clubs zijn meerdere dagen open, waarbij alleengaande mannen ook welkom zijn. In dergelijke clubs is sex erg gewenst. Andere clubs zijn stellen gericht waarbij alleen gaan de mannen niet gewenst zijn, daar is de sfeer ook anders. Je hebt clubs waar alledaagse mensen heen gaan, die vindt je van dik, naar dun, van oud en jong. Een er zijn clubs waar de wat meer classy mensen heen gaan. Bij alle clubs geldt een gouden regel: NEE=NEE!