Barbara (44): ‘Mijn vriend werkt in een parenclub en ik schaam me daarvoor rot’

De complete gids voor swingend Nederland

Barbara (44): ‘Mijn vriend werkt in een parenclub en ik schaam me daarvoor rot’

Geschatte leestijd: 2 minuten

Je kent het wel. Verjaardag van een vriendin, in een kring, met blokjes kaas en worst. En jij zit uitgerekend naast die saaie oom. Die om het gesprek te beginnen vraagt wat je doet. Je geeft braaf antwoord. En voor je het gesprek kan veranderen, heeft die saaie oom de volgende vraag de kamer ingeslingerd. ‘En je vriend, waarmee verdient hij zijn geld?” Geen probleem als je partner hovenier is of bij de bank werkt. Maar als je vriend maandelijks van een parenclub zijn salaris krijgt, wordt het wat ingewikkelder. Barbara weet daar alles van. “Ik schaam me dood voor de baan van mijn vriend; hij is gastheer in een parenclub.”

Toen Barbara haar vriend Marten leerde kennen, werkte hij op een ICT-afdeling van een groot bedrijf. “Hij was zwaar ongelukkig. Verdiende veel geld, maar voelde zich ongelukkig. Ging met tegenzin naar zijn werk. Ik raadde hem aan na te gaan waarvan hij blij werd. Duidelijk niet om samen te werken met nerds.” Marten meldde zich ziek, lag dagenlang depressief op bed en na een maand hakte hij de knoop door: hij ging zijn baan opzeggen. “Hij had genoeg geld om het even zonder werk uit te zingen en wilde niet meer terug. Ik moedigde zijn besluit aan, vond dat hij moest doen waarvan hij gelukkig werd. Soms heb ik daarvan nu spijt.”

Parenclub
Toen Marten Barbara via de app liet weten dat hij een nieuwe baan had, maakte haar hart een sprongetje. “Ik wilde weten wat hij ging doen, maar hij zei: ‘vertel ik je als je klaar bent met werken’. Ik werd alleen maar nieuwsgieriger. Hij stuiterde van enthousiasme toen ik thuis kwam. ‘Ik ga in een parenclub werken!’ juichte hij. Ik verstijfde. Hoe dan? Waarom?”

Erotiek en seks
Ondanks dat Barbara heeft aangegeven dat ze het vreselijk vindt dat hij in een club werkt waar alles om erotiek en seks draait, trekt Marten zich daar niks van aan. “Hij is gastheer, dat houdt in dat hij paren ontvangt, ze rondleidt in de club en achter de bar staat. Ik word gek van de gedachte dat de meest prachtige en geile vrouwen op een kruk aan zijn bar zitten. Het kan niet toch niet anders dat hij vreemd gaat? Het is zo makkelijk om seks te hebben daar. Elke keer dat hij naar zijn werk gaat, sta ik doodsangsten uit. Marten heeft gezegd dat ik daar mee moet ophouden, dat ik zijn grote liefde ben. En dat als ik zo doorga met mijn wantrouwen, hij onze relatie beëindigt omdat hij niet kan samenleven met een vrouw die hem niet vertrouwt.”

Bdsm
Dus Barbara doet haar best om het los te laten maar kreeg een torenhoge hartslag toen Marten vertelde dat hij een cursus bdsm gaat volgen zodat hij in de club informatieavonden kan geven aan belangstellenden. “Ik had geen idee wat bdsm was, dus aanvankelijk vond ik het leuk. Een mooi compliment dat zijn werkgever hem daarvoor uitkoos. Maar toen ik verder vroeg en erachter kwam dat bdsm ruige seks is, met vastbinden en pijnigen, dacht ik dat ik gek werd. Ik vroeg of Marten daar geil van werd en mij ook zou vastbinden. Woest werd hij. Brieste dat ik er niks van begreep en dat ik me erin moest verdiepen voordat ik gelijk oordeelde. Dat Bondage and Discipline, Dominance and Submission niets met vernedering heeft te maken, dat het altijd in overleg gaat. Dat mensen die daarvoor een voorkeur hebben, heel normaal zijn, maar open minded zijn. Ik kon alleen maar heel hard huilen.”

Parenclubs van Nederland en Belgie

Een parenclub is een club waar openminded mensen elkaar ontmoeten, waar je gewoon je zelf kan zijn, waar je kan dansen, sjansen, drinken en met elkaar kan spelen. Waar je alles kan maar niets moet, dat is een parenclub. Vaak denken mensen dat in een club je alleen maar sex hebt met zoveel mogelijk mensen, maar in realiteit is dat niet zo. Tenzij je op bepaalde thema’s / dagen je de club bezoekt.

De meeste clubs zijn meerdere dagen open, waarbij alleengaande mannen ook welkom zijn. In dergelijke clubs is sex erg gewenst. Andere clubs zijn stellen gericht waarbij alleen gaan de mannen niet gewenst zijn, daar is de sfeer ook anders. Je hebt clubs waar alledaagse mensen heen gaan, die vindt je van dik, naar dun, van oud en jong. Een er zijn clubs waar de wat meer classy mensen heen gaan. Bij alle clubs geldt een gouden regel: NEE=NEE!